2 dintr-o lovitură: referendum oltenesc și pentru revizuirea Constituției, într-o singură zi

226

15 octombrie nu mai rămâne data bătută-n cuie pentru olteni să decidă dacă județul se va numi Olt- Romanați. Referendumul de schimbare a denumirii județului se va organiza odată cu cel național de  redefinire a noțiunii de familie.

Data de 15 octombrie stabilită de Consiliul Județean Olt pentru organizarea referendumului de redenumire a județului  va fi modificată. Aleșii județeni vor hotărî ca, pentru evitarea cheltuielilor și aducerea de două ori la urne a cetățenilor în scurt timp, referendumul pentru denumirea județului ca Olt- Romanați să aibă loc odată cu cel național de revizuire a Constituției, pentru redefinire noțiunii de familie.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/24/oltenii-chemati-la-urme/

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Proiectul prevede în primul rând că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

Poporul este chemat la urne să decidă menţionarea în Constituţie a faptului că familia este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi cum este acum.