Nico și Luminița Anghel, la Festivalul „Radu Șerban”. Juriul concursului, format din specialiști

154

Cele mai bune voci tinere de muzică ușoară se întrec zilele acestea la Caracal, urmărite de mari compozitori români. Festivalul „Radu Șerban” începe astăzi, invitați să susțină recitaluri fiind Nico, Luminița Anghel și Elena Ionescu.

Coloana sonoră de la „Toate pânzele sus” sau „Păcală”, precum și melodiile interpretate de Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai, Dan Spătaru sau Anda Călugăreanu îl păstrează pe Radu Șerban (născut pe 1 decembrie 1927, la Caracal) în rândul compozitorilor de frunte ai României postbelice. În memoria sa, Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” organizat în cel de-al doilea municipiu al Oltului a ajuns la ediția cu numărul XVIII. Timp de trei zile, pe scena Teatrului de vară vor urca tineri soliști, în concurs, dar și invitați de excepție.

Ediția din acest an este una specială, organizatorii stabilind revenirea la forma inițială a festivalului, din 1990: acompaniamentul live al concurenților, nu negative, realizat de orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă. În plus, se impune concurenților ca una din piese sa fie din repertoriul marelui compozitor caracalean Radu Șerban. Concurenții au fost selectați în urma preselecției ce a avut loc la Uniunea Compozitorilor din București, unde au participat și colegii noștri din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Festivalul va debuta astăzi, preşedintele juriului fiind cunoscutul om de radio Titus Andrei, iar evoluția concurenților fiind notată și de alți specialiști: Ştefan Naftanailă-om de radio, Viorel Gavrilă-compozitor și Florin Şişu- redactor muzical la Radio Oltenia Craiova.

Invitaţii speciali în recital vor fi Luminiţa Anghel, Elena Ionescu (fostă Mandinga), Nico, Ana Mocanu şi Romeo Zaharia.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

Vineri, 1 septembrie: orele 11.00 – 20.00 – Repetiția concurenților cu orchestra

Sâmbătă, 2 septembrie: ora 20.00 – Concurs de interpretare

Recital: Luminița Anghel și Elena Ionescu

Duminică, 3 septmebrie: ora 20.00 – Festivitatea de premiere. Gala laureaților

Recital: Ana Mocanu, Romeo Zaharia și Nico