PROTEST la Ministerul Muncii. Persoanele cu dizabilități ies în stradă

133

Sute de persoane cu dizabilități protestează astăzi în fața Ministerului Muncii, susținând cauza a 2000 de persoane angajate în Unități Protejate Autorizate.

Peste 400 de oameni cu dizabilități, reprezentanți și susținători ai acestora din întreaga țară protestează astăzi, nemulțumiți de ordonanța de urgență 60/2017 cu privire la angajarea oamenilor cu deficiențe în Unitățile Protejate Autorizate (UPA). Aceștia se tem că începând cu data de 1 septembrie vor intra în șomaj, pentru că unităţile protejate autorizate vor intra în faliment.

Protestul se va derula între orele 12:00-14:00, nemulțumiții solicitând măsuri tranzitorii la Ordonanța 60 și locuri de muncă accesibile și decente pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit ordonanței, instituţiile publice şi private cu peste 50 de angajaţi care nu au 4% persoane cu dizabilităţi vor plăti o taxă lunară dublă la buget- egală cu salariul minim brut pe economie ori numărul de persoane cu dizabilităţi neangajate (în raport cu acest procent minim).