Episcopul Slatinei se apără: Nu am săvârșit păcatul desfrâului!

371

Acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu un erhiepiscop, episcopul Slatinei și Romanaților a postat astăzi un comunicat în care precizează că nu a săvârșit păcatul desfrâului.

Episcopul Slatinei și Romanaților răspunde astăzi acuzațiilor aduse de fostul preot Constantin Corceagu, postând pe site-ul episcopiei un mesaj clerului şi credincioșilor pe care îi păstorește.

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului şi având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit. Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul,  dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!”, a scris PF Sebastian. Niciun cuvânt despre testul de castitate solicitat de fostul preot.

Episcopul Sebastian Pașcanu este acuza de Corceagu că ar fi întreținut în urmă cu 7 ani relații sexuale cu Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei la muntele Athos.  „Este el însuşi Sebastian homosexual. Pe perioada când a fost în Grecia la studii ar fi dus viaţă intimă cu Ciprian Câmpineanu, actualul episcop de Vrancea şi Buzău”, a declarat Corceagu, el însuși implicat în 2010 într-o poveste cu tentă sexuală, fiind dat afară după ce mai multe fotografi ale sale alături de diverși tineri, în ipostaze indecente, au fost făcute publice.

Citiți și:

Episcopia Slatinei, târâtă într-un nou scandal