Instructorii auto olteni ies în stradă: O gașcă de băieți deștepți vor să ne scoată de pe piață!

259

Instructorii auto autorizați din Olt vor înmâna mâine prefectului județului un memoriu, semnalând nemulțumirile lor legate de repunerea în circulație a unui ordin ce amenință cu dispariția de pe piață a instructorilor autorizați și școlilor mici de șoferi.

Formatorii auto din întreaga țară au hotărât să reia protestele, până ce se va găsi o posibilitate de dialog social, iar guvernanții vor găsi soluții pentru deblocarea situației. Ei sunt nemulțumiți de intrarea în vigoare începând cu data de 1 septembrie a ordinului Ministerului Transporturilor nr. 733/ 2013, semnalând că repunerea în circulație a acestuia va duce la dispariția de pe piață a instructorilor autorizați și a școlilor mici de șoferi.

Printre nemulțumiți se află și cei 20 de instructori autorizați din Olt care se vor întâlni mâine, la ora 11.00, la Instituția prefectului județului Olt pentru a-i înmâna prefectului Silviu Neacșu o notă cu doleanțele lor.  „Suntem puțini, n-am luat aprobare pentru miting, va fi ceva spontan. Suntem simpatizanți ai Federației Naționale a Formatorilor Auto din România, neorganizați în sindicat.  Noi nu trebuie să ne organizăm ca școli, să avem angajați profesori, nu poți condiționa un PFA să lucreze ca un SC sau SRL. Suntem școli de pilotaj și asigurăm pregătirea teoretică în parteneriate cu școlile de șoferi. O gașcă de băieți deștepți vor să ne scoată de pe piață, deși avem atestate profesionale, autorizații de funcționare, experiență mare, o clientelă formată în ani de muncă asiduă și plăti statului român impozite și dări destul de mari și consistente”, declară Mitică Costache, instructor auto autorizat, delegat din partea FNFAR.

Instructorii arată cu degetul spre Ministerul Transporturilor și ARR, ai căror angajați au averi și salarii mari, acuzându-i că vor să înlăture concurența de pe piață și arătând că promovabilitatea înregistrată de școlile de șoferi este foarte scăzută, iar numărul accidentelor de circulație comise de tinerii conducători auto ai acestor școli este în creștere.