Avram Iancu a ajuns la Corabia. El străbate înot Dunărea de la izvoare până la vărsare

172

Bibliotecarul din Petroșani care străbate înot Dunărea pe cei 2.860 km ai săi a ajuns la Corabia. El vrea să stabilească un record mondial, străbătând fluviul în 60 de zile, fără să poarte costum de neopren.

După ce a traversat Canalul Mânecii, un român este aproape de a stabili un nou record mondial, străbătând înot fluviul Dunărea d ela izvoare până la vârsare. Avram Iancu este un bibliotecar din petroșani și are 41 de ani. El a pornit pe 20 iunie să străbată Dunărea înot din Munții pădurea Neagră, Germania, și a ajuns ieri în România, fiind aşteptat de sute de persoane pe malul fluviului, în judeţul Caraş-Severin.

„Este o tentativă de a realiza o premieră mondială pentru noi, românii. Vă mulţumesc că aţi venit în număr atât de mare să-mi faceţi o primire călduroasă, vreau să vă spun că această primire depăşeşte cu mult ceea ce probabil ne-am imaginat. Nu este doar proiectul meu, este un proiect românesc care se vrea a evidenţia România la nivel internaţional. În calitate de bibliotecar, vreau să îndemn generaţia tânără să-şi orienteze privirile spre lectură, pentru că este foarte important. Îmi doresc să duc până la capăt această tentativă, mi-am dorit să ajung aici foarte mult. Mai am încă o mie de kilometri până la final”, a declarat Avram Iancu.

Astăzi, recordmanul a ajuns la Corabia.

Avram Iancu va deveni primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. El este primul român care a reuşit în 2016, după 18 ore de înot în slip și cască să traverseze Canalul Mânecii.