Activitate bună a deputatului Niță

87

Mihai Niță, deputat ALDE, are cu ce se lăuda după prima sesiune parlamentară. Potrivit site-ului instituției pe care o reprezintă, alesul care face parte din Comisia pentru muncă și protecție socială  a semnat moțiunea depusă de coaliția de guvernământ împotriva Guvernului Grindeanu și a depus și semnat cinci inițiative legislative. Două dintre acestea au devenit legi.

Deputatul oltean a reușit la început de februarie să treacă prin Camera Deputaților o inițiativă avută cu un an în urmă, depusă inițial la Senat. Aceasta face referire la stimularea personalului de cercetare, inovare, dezvoltare din universităţi, în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială şi culturală a României. Cu ajutorul colegilor din Coaliție această inițiativă a devenit Lege și poartă numărul 158 din acest an.

O altă inițiativă ce poartă semnătura deputatului ALDE care a devenit lege este cea referitoare la transmiterea unor immobile din domeniul public al statului și din administtrarea Ministerului transporturilor, aflate în concesiune la Compania Națională ,,Administrația Porturilor Dunării Maritime,,-SA Galați în domeniul public a județului Tulcea.

În prima sesiune de deputat, Mihai Niță a mai avut trei inițiatitve legislative. Ele vizează modificarea unor acte normative aflate în vigoare. Este vorba de: art.1 alin.(3) şi (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, Ordonanța de urgență nr.57/2002 privind regimul ariilor natural protejate, conservarea haboitatelor, a florei și faunei sălbatice și pentru modificarea şi completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice şi pentru completarea Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale.

Alesul oltean a declarat pentru Realitatea Oltului că pentru noua sesiune ce stă să înceapă are mai multe initiative în lucru. Ele vor fi făcute publice după începerea activității parlamentare și disutarea lor în conducerea ALDE dar și în Coaliție pentru este nevoie de susținere în vederea transformării lor în acte normative.