Primarii din sudul județului s-au întâlnit să discute despre investițiile rurale

312

Edilii din zona de sud a județului și reprezentanții grupurilor de acțiune locală s-au întâlnit la Corabia cu șefii AFIR, ANIF și AMEPOP, cu care au purtat un dialog privind proiectele cu fonduri europene.

La inițiativa parlamentarului de Olt Alexandru Stănescu, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților, edilii din zona de sud a județului au putut să afle răspunsuri la nelămuririle lor și totodată să-și exprime nemulțumirile privind proiectele pe fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Întâlnirea a fost găzduită ieri de Primăria Corabia, fiind invitați reprezentanții AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ANIF – Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, AMEPOP – Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală- reprezentanți ai GAL-urilor și FLAG-urilor din zonă și primarii comunelor au prezentat problemele întâlnite în implementarea proiectelor, cu speranța că reprezentanții structurilor de la centru vor identifica soluții la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. Adrian Ionuț Chesnoiu -director general AFIR, Florin Ionuț Barbu – director general ANIF și Vali Toma – director AMEPOP au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării PNDR 2020.