Fost ministru PSD al Mediului de Afaceri, împotriva poverii impozitului din cârca antreprenorilor

80

Fost ministru pentru Mediul de Afaceri, sătineanul Florin Jianu contestă dur măsura plății defalcate a TVA. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) pe care-l reprezintă Jianu a anunțat că nu susține această măsură a Ministerului Finanțelor.

Cândva parte a echipei de guvernare a PSD, acum slătineanul Florin Jianu critică dur măsurile  actualei guvernări privind mediul de afaceri pe care le consideră o povară pentru antreprenori. Una dintre acestea este și plata defalcată a TVA, președintele CNIPMMR arătând că confederația patronală  ce asigură reprezentarea unitară a intereselor IMM-urilor şi a mişcării patronale a IMM-urilor la nivel naţional nu susține măsura plății defalcate a TVA. CNIPMMR arată că România va fi singura țară din U.E. care va aplica mecanismul privind plata defalcată a TVA în mod generalizat și obligatoriu începând cu data de 1.10.2017 , fără consultări reale cu toate părțile interesate, fără analize de impact, fără testul IMM, fără testarea fezabilității mecanismului, fără clarificarea tuturor aspectelor procedurale, fără luarea în considerare a poziției partenerilor sociali, fără informarea și pregătirea contribuabililor.

 “TVA in Italia se aplica numai pentru contractele cu statul si nu impune nicio povara antreprenorului, statul fiind cel care efectueaza plata tva intr-un cont separat, in Polonia se discuta din 2015 si se vrea introdusa voluntar din 2018 iar in Marea Britanie se dezbate de la inceputul anului si vizeaza numai sfera tranzactiilor online si inca nu au ajuns la o concluzie finala de aplicare. In Romania, se va introduce de la 01 septembrie 2017!!!”, a arătat acesta pe pagina sa de socializare.

Poziția Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România poate fi consultată AICI:

http://cnipmmr.ro/2017/08/09/cnipmmr-nu-sustine-masura-platii-defalcate-a-tva/