Aleșii își schimbă portofelele, au venit lefurile majorate. Află ce salarii primesc parlamentarii olteni, președintele Oprescu și primarul Emil Moț

593

Demnitarii și angajații la stat încasează începând din această lună lefuri mai mari, în urma intrării în vigoare a Legii salarizării unitare.  Pentru mulți dintre aleși, veniturile s-au dublat. De salarii mărite vor avea parte toți angajații din sistemul bugetar, indiferent de utilitatea lor sau de nivelul de pregătire profesională. Acesta va conta doar la stabilirea indicelui de majorare a salariului.

Cea mai mare creștere se înregistrează în cazul parlamentarilor ale căror venituri au crescut de 2,5 ori. Cei mai mulți bani intră în contul deputatului Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților. Venitul pe care-l va încasa demnitarul se situează în jurul a 15.000 lei. Restul parlamentarilor olteni vor încasa din această lună minim 13.050 lei, în loc de 5.600 lei cât primeau până acum.

Bani în plus vor primii și toți aleșii de la nivel local și județean. Astfel, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, va avea un salariu brut de 13.050 lei. Același venit îl va avea și edilul municipiului Slatina, Emil Moț. Cei doi vor primi ,,în mână,, aproximativ 9.500 lei.Salarii frumoase vor primi și vicepreședinții CJ Olt, Ioan Ciugulea și Virgil Delureanu, dar și cei doi viceprimari ai Slatinei, Gigi Ernes Vâlceleanu și Claudiu Stăncioiu. Potrivit prevederilor noii legii a salarizării unice, în dreptul lor, pe ștatul de plată, va fi trecută suma de 11.600 lei.
Nici ceilalți aleși din județ nu au d ce se plânge după intrarea în noului act normativ. Veniturile lor au crescut considerabil, în majoritatea cazurilor veniturile vor fi duble.Concomitent cu creșterea indemnizațiilor primarilor și a președinților de CJ, cresc și indemnizațiile de ședință ale consilierilor locali sau județeni, prevăzute de legiuitor la 10% din veniturile șefilor de administrații.
Salarii mărite vor primi din această lună, conform actului normativ amintit, toți angajații din administrație. Veniturile celor mai mulți dintre ei au fost majorate cu cca 500 lei, dar există și angajați care vor primi în plus la leafă chiar și peste 1.000 lei.
VEZI ȘI:
https://realitateaoltului.ro/2017/08/02/nebunia-salarizarii-si-la-bals-femei-de-serviciu-paznici-si-ingrijitori-cu-salarii-mai-mari-decat-asistentele-si-profesorii/