Înțelegere AVANTAJOASĂ între Primăria Slatina și MApN: terenul fostei unități militare, liber de obligații

1542

Primăria Slatina a renegociat contractul de preluare a fostei Unități Militare 01217, în condiții avantajoase pentru bugetul local, obținând de la Ministerul Apărării Naționale modificarea obligațiilor asumate. Astfel, primăria nu va mai asigura cele 48 de locuințe angajaților MApN în construcția realizată pe acel teren și nu va mai reabilita clădirea Cercului Militar decât peste câțiva ani.

Apartamentele pentru tineri construite pe terenul fostei unități militare de la Slatina de către primărie nu vor mai fi destinate angajaților din sistemul Ministerului Apărării Naționale, conform înțelegerii administrației municipale cu ministerul asumate în 2012 odată cu preluarea în administrare a celor 11,7ha de teren. Condițiile au fost schimbate, primăria modificând contractul inițial, în urma renegocierii primarul Emil Moț urmând să aloce cele 48 de locuințe promise nu în incinta viitorului centru multifuncțional, ci într-un cămin de pe raza municipiului ce va fi renovat special cu această destinație. Mai mult, banii din bugetul local nu vor mai fi direcționați spre reabilitarea clădirii Cercului Militar, această obligație fiind amânată în noul contract cu câțiva ani.

Planul Urbanistic Zonal “Construire ansamblu multifuncţional” în municipiul Slatina, strada Tunari nr. 1, cuprinde apartamente pentru tineri, care să le poată achiziționa printr-un sistem de plată avantajos, dar și dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement.

Pe terenul fostei cazarmei municipalitatea are în plan să construiască un parc și o nouă grădiniță.