Grindina a făcut ravagii în week-end

116
foto: arhivă

Peste 5.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse, numai în județul Buzău, în urma ploilor cu grindină de la sfârșitul săptămânii trecute.

Culturile, însumând un număr de peste 5.000 de hectare, din zona Câmpiei Râmnicului Sărat, în județul Buzău, au fost total sau parțial distruse. Localitățile cele mai afectate au fost Puiești, Boldu, Vâlcelele și Balta Albă, unde 3.800 de hectare au fost complet distruse, iar pentru un număr de 1.200 de hectare, culturile au fost compromise într-o proporție cuprinsă între 50 și 80%, a declarat primarul localității Puești, Florin Leaua, citat de Agerpres.

Un alt județ care a avut de suferit a fost Vrancea, unde sute de hectare de viță de vie au fost afectate de grindină în localitățile Dumbrăveni, Bordești și Gugești. Numai la Dumbrăveni, după o primă evaluare, au fost afectate peste 500 de hectare. Conform viticultorilor, în unele zone, aproape toți strugurii de pe butuci au fost distruși; ceea ce înseamnă noi investiții, pentru ca boabele distruse de grindină să nu le afecteze pe celelalte.