Surprize plăcute la BAC. Promovabilitate mai mare, medii de zece și liceu de la țară în top cinci

211

63,11% dintre liceenii care au susținut bacalaureatul au promovat examenul. printre aceștia se află și doi elevi care a trecut cu nota maximă de examenul maturității.Ambii sunt de la CN,,Ion Minulescu,,. Pe primul loc în top 5 se află CN,,Radu Greceanu,,

Procentul promovabilității examenului de bacalaureat de 63,11% înregistrat la nivel județean situează Oltul în prima parte a clasamentului național. Acesta este cu 3,36 procente mai mare decât cel înregistrat înainte de contestații, în vara lui 2016.
Pe primul loc la nivel județean, raportat la procentul de promovare a examenului, se situează Colegiul Național ,,Radu Greceanu,, din Slatina cu peste 95, 44 % elevi promovați, urmat de Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul,, din Caracal cu o promovabilitate de 94, 53% și Colegiul Național ,,Ion Minulescu,, cu o rată a promovailității de 92, 60%. Pe poziția a patra se află Liceul din Iancu Jianu cu o promovabilitate de 81,25%, rezultatul constituind marea surpriză a acestei sesiuni de bacalaureat.
La această sesiune de bacalaureat s-au obținut și două medii de 10, ambele fiind înregistrate de foști elevi ai Colegiului Național ,,Ion Minulescu,,.
La nivel național au fost înregistrate 97 de medii de 10. Rata de promovabilitate la nivel național este de 71,4%. Pe primele locuri la nivel național se situează județele Sibiu, Bacău, Iași și Cluj cu o rată de promovabilitate de peste 83%.
Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate după ora 12.00 pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro,