Elevii noștri, pe primul loc la Evaluare

1553

Rata mediilor peste cinci și numărul notelor maxime și al mediilor de 10 obținute de elevii noștri la Evaluarea Națională clasează județul Olt pe primul loc în clasamentul pe regiune și pe locul opt pe țară. Este cel mai bun rezultat obținut în ultimii ani, iar pentru acest lucru merită felicitări atât ei cât și dascălii care i-au pregătit.

În urma afișării rezultatelor finale la Evaluarea Națională, podiumul premianților în funcție de rata mediilor peste cinci este ocupat de Brăila cu un procent de 92,5%, Clujul cu 90,00% și Prahova cu o promovabilitate de 87,6%. Județul Olt se clasează pe un onorant loc opt cu o promovabilitate de 78,9%. La acest procent foarte bun se adaugă și cele zece medii de 10 și 131 de note maxime obținute de elevii care au susținut acest examen.

La polul opus al acestui clasament se situează județele Giurgiu cu o promovabilitate de 61,1%, Teleorman cu 63,5% și Mehedinți cu 68,1%.

Rezultatul foarte bun obținut de elevii din Olt clasează județul pe primul loc în regiune. Procentul celor care au obținut cel puțin media cinci la Evaluarea Națională de 78,9% este cel mai bun din ultimii ani. El reprezintă efortul conjugat al factorilor implicați în educarea tinerilor din învățământul general. Cu toții merită felicitați pentru acest rezultat foarte bun.