Fiu de fost polițist, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor

360

Magistrații Tribunalului Olt l-au condamnat pe Mihai George Bălan, fiul fostului polițist Gheorghe Bălan, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor. Decizia instanței nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel.

Magistații au decis ca pe lângă executarea pedepsei privative de libertate, Mihai George Bălan să plătească părții vătămate suma de 52.500 lei – despăgubiri civile și alți 10.000 de lei către partea civilă Spitalul Slatina, reprezentând cheltuieli de spitalizare a victimei.
Din cei 52.500 lei pe care  Mihai George Bălan  trebuie să-i achite către Ilie Mirel, victima sa, 2.500 lei reprezintă daune materiale, iar suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale.
Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Magistraţii olteni au dispus să se deducă din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive a acestuia.
Mihai George Bălan l-a înjunghiat pe Mirel Ilie în după-amiaza zilei de 18 februarie, pe bulevardul A. I. Cuza din Slatina, în urma unei altercaţii.
În urma incidentului victima a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost scoasă splina.