Patru luni în război cu țânțarii. Raiduri la sol și  raiduri cu avionul până-n septembrie

83

Primăria Slatina le declară război bâzâitoarelor. În scurt timp, va începe campania de dezinsecţie, tratamentele împotriva țânțarilor sau căpușelor se vor realiza pe toată suprafața municipiului, inclusiv Pădurea Strehareți, timp de patru luni, în paralel fiind efectuate şi tratamente fitosanitare până-n august.

A început isteria căpușelor. Primele victime au ajuns deja la spital

Primăria Slatina a intrat în luptă cu dăunătorii, de la 1 mai fiind demarate campaniile împotriva  rozătoarelor, păienjenilor, țânțarilor şi căpușelor, acțiunile de deratizare, tratamente fitosaniare și dezinsecție prevenind cetățenii de boli transmisibile prin intermediul insectelor și rozătoarelor.

Începută în mai, acțiunea fitosanitară de combatere, printre altele, a omizilor și păianjenului roșu, se va derula și în iunie, iulie și august.

“Acțiunea de dezinsecție (combatere insecte) urmează să demareze în perioada imediat următoare, fiind efectuată de societatea ce a concesionat serviciile de dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosantare în Slatina. Vor fi patru ”raiduri” în acest an – iunie, iulie, august şi septembrie. ”Raidurile” propriu-zise vor avea loc dimineața și seara, acestea urmând a se face atât la nivelul solului cu atomizoare, dar și avio. Tot avio se va interveni și asupra Pădurii Strehareți”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Serviciile de deratizare, dezinsecție și tratament fitosanitar sunt asigurate de o firmă specializată din Ploiești, Coral Impex, încă din 2007 prin contract, iar în 2010 a concesionat pentru o perioadă de 20 de ani acest serviciu de la Primăria Slatina. Anual, Coral realizează 24 de treceri prin Slatina. Anul trecut, autoritățile au plătit 650.000 lei pentru aceste servicii.