Trofeul concursului național de ecologie merge în Olt. Școala Bălteni a câștigat o tablă interactivă și un videoproiector

787

Județul cu cele mai multe școli înscrise la concursul național de ecologie „Școala Zero Waste 2017” este și câștigătorul Premiului I și Trofeului. Școala Gimnazială Bălteni este câștigătoarea.

Concursul de ecologie Şcoala Zero Waste și-a desemnat câștigătorii. În competiție s-au înscris peste 20.500 de elevi de la 205 unităţi de învăţământ din 36 de județe și din București, Oltul fiind județul cu cea mai numeroasă participare.

Cele 16 şcoli din judeţul Olt înscrise la „Şcoala Zero Waste” sunt următoarele: Școala Gimnazială „Ion I. Graur” Bălteni, Școala Gimnazială Nr.1 Caracal, Școala Gimnazială Nr.1 Grojdibodu, Școala Gimnazială Nr.1 Mihăești, Școala Gimnazială Nr.1 Morunglav, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, Școala Gimnazială Nr.1 Poganu, Școala Gimnazială Nr.1 Radomirești, Școala Gimnazială Nr.1 Sâmburești, Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu” Scornicești, Școala Gimnazială Bircii Scornicești, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „Vlaicu-Vodă” Slatina, Școala Gimnazială Nr. 1 Slătioara, Liceul Tehnologic Vitomirești.

Perioada de desfășurare a competiției a fost 13 martie – 12 mai. Elevii au făcut 93 de acțiuni de curățenie și au plantat mai mult de 10.000 de puieți de arbori forestieri și pomi fructiferi plantați. În plus, au fost recuperate 28 de tone de plastic, 100 de tone de hârtie și carton, 2,8 tone aluminiu și 11,8 tone DEEE-uri. Programul concursului i-a încurajat să meargă cu bicicleta la şcoală, să găsească metode alternative de predare și învățare, care nu imlică hârtia, ci tehnologia, dar şi ieşirile în aer liber, observând natura. Copiii ai învăţat şi să planteze o grădină la școală, înţelegând, astfel, cum se „creşte” mâncarea.

Premiul cel mare, o tablă interactivă și un videoproiector, au fost câștigate de o școală din Olt. Marii câștigători ai ediției cu numărul 5 sunt elevii Școlii Gimnaziale “Ion I. Graure”, Bălteni. În plus, profesorul coordonator va primi o tabletă din partea organizatorilor, pentru a-l ajuta în continuare în procesul educațional.

Cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată în Județul Timiș.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Prin acest concurs, organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse. Proiectul „Scoala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania.