Slatina, Orașul Copiilor: de la jocuri pe esplanadă, la expoziții de animale și concerte

234

Mâine, Slatina se va transforma în Orașul Copiilor, fiind organizate mai multe acțiuni menite să serbeze Ziua Copilului. Pașaportul de Copilărie va fi emis pe esplanadă, unde Primăria Slatina va lansa mai multe provocări celor mici, sub formă de ateliere. În fața Colegiului Metalurgic va fi organizată o altă acțiune ce include și o expoziție de animale de curte și exotice, iar seara va fi încheiată cu talentații artiști îndrumați de Marian Toma, la Centrul Cultural.

Slatina se pregătește de sărbătoare. 1 Iunie este așteptat cu nerăbdae de micuți, pentru care s-au pregătit mai multe acțiuni. Cea mai complexă este acțiunea Orașul Copiilor, organizată pe esplanadă, între orele 9.00 – 14.00, fiecare copil primind un Pașaport de Copilărie.  Fiecare probă finalizată, organizată sub forma de atelier interactiv, va fi recompensată cu o ștampilă, posesorul a 5 ștampile putând participa la tombola cu premii.

  • Atelierul nr. 1: FII SPONTAN! (jocuri interactive, improvizație);
  • Atelierul nr. 2: FII CREATIV! (pictură pe bloc de desen, pictură pe figurine de gips, creare felicitări, pictat baloane);
  • Atelierul nr. 3: FII COPIL! – JOCURILE COPILĂRIEI (șotron, coarda elastică, desene pe asfalt, Omul negru a venit);
  • Atelierul nr. 4: FII ÎN LUMEA VIRTUALĂ! (jocuri virtuale, ochelari 3D, scooter electric);
  • Atelierul nr. 5: FII SPORTIV! (tragere cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la coș de baschet, badminton).

În momentul în care pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE vor figura ștampile de la toate cele 5 ATELIERE, participantul va merge la Punctul final – cabina ”FOTO BOOTH”. Aici, participantul se va fotografia cu personaje celebre din lumea desenelor animate, va primi diverse accesorii hazlii care să îi rămână ca amintire de la acest eveniment și va primi, totodată, o fotografie cu magnet, precum și ultima ștampilă pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE.

Premiile la tombolă vor fi acordate în urma extragerii din urne a tichetelor, pe categorii de vârstă: între 3-4 ani; între 5-6 ani; între 7-9 ani; între 10-14 ani; Premii de participare și Marele Premiu.

Premiile ce se vor acorda în cadrul evenimentului din 1 Iunie vor fi expuse în fața scenei: 6 triciclete, 6 trotinete, 6 biciclete, 12 perechi role, 6 buc. skateboard, 6 seturi palete badminton, 5 buc. mingi baschet, 6 buc palete tenis de câmp, 5 buc. mingi fotbal, 5 buc. rucsac, 6 buc. ghiozdan complet echipat, 10 buc. penar complet dotat, 5 buc. cărți de colorat, 5 seturi culori, 3 buc. figurine (păpuși), 3 buc. mașini, 5 buc. joc ”Micul artist – Meșterul Olar”, 5 buc. joc ”Atelierul de creație”, 25 buc. caiet matematică, 25 buc. caiet dictando, 5 buc. puzzle x 500 piese.

Jocuri, animale și Zâna Bună

Tot mâine, grupul de iniţiativă  „Copiii din Slatina iubesc animalele” organizează pe platoul din faţa Colegiului Tehnic Metalurgic, cu începere de la orele 10:00, pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, un program special. Copiii vor primi baloane colorate, se vor întâlni cu Zâna cea Bună, care îi va picta pe faţă cu diverse forme de animale sau personaje de basm, vor vedea activităţi cu baloane modelabile, vor participa la o expoziţie cu animale de curte şi exotice, printre care şi un şarpe Boa, vor participa la un exerciţiu cu un câine lup poliţienesc de însoţire. La final, copiii vor primi daruri din partea organizatorului, fotografii ca amintire şi vor fi invitaţi la dans.

Concert la Centrul Cultural

Copiii talentați pregătiți de artistul Marian Toma vor sărbători ziua lor printr-un copncert susținut pentru ceilalți copii, dar și pentru adulți, pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu Slatina. Acțiunea intitulată “La mulți ani, copii!”, va fi organizată începând cu ora 19.00. Fiecare copil talentat va cânta vocal, la chitară sau pian.  Intrarea este liberă.