Ministrul de Interne nu mai vrea să audă de Sebastian Ghiță

36

Premierul Sorin Grindeanu a făcut un anunţ de ultimă oră în cazul mogului fugar, Sebastian Ghiţă. Grindeanu spune că va avea loc o anchetă pentru a se vedea de ce a putut fugi fără probleme din ţară fostul deputat. Mai mult, titularul de la Palatul Victoria a spus că aşteaptă şi un raport al comisiilor despre instituţiile care l-au scăpat pe Ghiţă.

„Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau avea grijă să nu iasă unul sau altul din ţară. A fost o disfuncţionalitate. Trebuie reglată la ministerul de Interne sau Poliţia de Frontieră. Aşteptăm raportul comisiei pe care îl aşteaptă şi doamna ministru. Nu am cunoştiinţă că ar fi venit ceva din Serbia. Nu se comentează sentinţe din altă ţară. Ne aşteptam la proceduri mai rapide având în vedere acuzaţiile statului român la adresa lui Ghiţă”, a spus Grindeanu.

Ministru de Interne, Carmen Dan, şi-a permis chiar să glumească pe acest subiect cu jurnaliştii. Apoi, a anunţat că ministerul de Interne şi-a îndeplinit toate îndatoririle în acest caz. „Cu ce să începem ? Cu Ghiţă? Verificările vin în urma unor cercetări ale procurorului de caz. Ştie premierul care e situaţia. Nu e în momentul ăsta competenţa ministrului de Interne. E foarte bine să aşteptăm să vină în ţară şi să dispună procurorul ceea ce trebuie să dispună. Noi am făcut tot ceea ce ţinea de noi. E în derulare o procedură de extrădare. Alte precizări pot face miniştrii de resort”, a spus Carmen Dan.