Liceul Pedagogic, asaltat de concurenți pentru admitere. Probele de aptitudini, în toi

2058

Peste 100 de absolvenți de clasa a VIII-a din județ au susținut ieri și azi probele de aptitudini în vederea admiterii la liceu organizate la Colegiul Național Vocațional Nicolae Titulescu Slatina. Vizate au fost profilele de învățător- educatoare și arte plastice. Evaluările se finalizează mâine.

În această perioadă, absolvenții de gimnaziu care doresc să urmeze mai departe un liceu la profile vocaționale, arte plastice, bilingve sau sporive susțin probele de aptitudini. Printre liceele din Olt unde admiterea se face în urma promovării unor probe de aptitudini se numără și CNV Titulescu Slatina, cunoscut drept Liceul Pedagogic, singurul cu profile de pedagogie și arte plastice.

Și anul acesta este concurență, în vederea evaluării înscriindu-se  cu 21 de concurenți mai mult decât numărul locurilor disponibile prevăzute în planul de școlarizare pentru anul școlar 2017- 2018. Cel mai căutat profil este cel de învățător-educatoare, mulți fiind cei care doresc să urmeze o carieră la catedră. „La Pedagogic, pentru care liceul are 56 de locuri, s-au înscris 73 de elevi și, după primele trei probe de aptitudini, au promovat 66. Mâine se va susține cea de-a patra probă, ultima. La Arte plastice, pentru cele 28 de locuri s-au înscris 32 de candidați. Aceștia au susținut ieri o probă, iar astăzi o susțin pe cea de-a doua. Probele de aptitudini se termină mâine”, ne-a declarat Nicolae Sulger, directorul adjunct al colegiului.

Încercare eșuată la „Alexe Marin”

Titulescu a rămas iarăși singurul din județ cu profile vocaționale, după ce la Colegiul Alexe Marin a eșuat în încercarea de a avea clase vocaționale pentru profil arhitectură. Pentru anul școlar viitor nu au mai fost cuprinse astfel de clase în oferta educațională, conducerea sperând ca acest lucru să fie posibil peste doi ani. „În oferta școlară de anul acesta nu mai avem cuprinse clase de arhitectură, după ce anul trecut au venit doar 4 elevi, pe care i-am îndrumat spre Titulescu. În prezent, la colegiu avem o singură clasă, de-a XI-a, la acest profil. Poate peste doi ani vom avea mai multă trecere printre absolvenții de gimnaziu, mai ales că nu ne explicăm de ce acest profil nu atrage elevii, în situația în care meseria de arhitect este una căutată pe piață și remunerată și beneficiem de colaborarea cu arhitectul Severică Mitrache”, ne-a declarat Marian Croitoru, directorul Colegiului Tehnic Alexe Marin.