Tăriceanu cere o pedeapsă mai aspră. Vezi pe cine e supărat președintele Senatului

68

Călin Popescu Tăricea încearcă să îi convingă pe judecătorii Curţii de Apel Bucureşti să îl pedepsească şi mai aspru pe cel care l-ar fi înşelat în urmă cu câţiva ani într-o afacere cu o maşină.

Preşedintele Senatului nu este de acord cu pedeapsă primită de inculpat aşa că solicită majorarea ei. Inculpatul, care locuieşte în Germania, nu a venit nici acum, dar se discută despre varianta emiterii unui mandat de aducere, cu toate că bărbatul şi-a trimis avocatul să îl reprezinte. Paradoxal, graţierea susţinută de Tăriceanu l-ar scăpa pe presupusul samsar de maşini de închisoare, anunţa Stirileprotv.

Tăriceanu l-a acuzat pe samsarul de maşini de lux că l-a păcălit, promiţându-i că îi va cumpăra o limuzină pentru care a plătit 14.500 de euro. Demnitarul a rămas însă cu pagubă, pentru că nu a mai văzut nici maşina, nici banii. În martie anil acesta, individul a fost condamnat, în prima instanţă, la şase luni cu executare şi trebuie să acopere şi pagubă – plus dobânda legală, circa 5.000 de euro. El a contestat însă decizia, cerând să fie condamnat cu suspendare.

Individul ar fi de fel din Târgu Mureş şi i-a făcut o ofertă de nerefuzat: un Mercedes la mâna a doua, impecabil, cu numai 14.500 de euro. Tăriceanu, fost importator auto, a crezut povestea după ce a primit fotografii cu o limuzină. Maşina era de fapt fotografiată în vitrina unui dealer german şi nici vorbă să fie trimisă în România. Tăriceanu a aşteptat în zadar că maşina să îi fie adusă. Şi-a dat seama după un timp că fusese înşelat şi a făcut plângere la poliţie.