Marş împotriva consumului de droguri şi tutun în rândul tinerilor

192

Zeci de elevi de la Colegiul Economic PS Aurelian Slatina vor mărşălui mâine pe străzile Slatinei împotriva consumului de droguri.

Începând cu ora 14.30, mâine, 50 de elevi ai Colegiului Economic Slatina vor organiza un marş de la liceu şi până pe esplanda municipiului, unde vor realiza un flash-mob cu o imagine reprezentantivă împotriva consumului de droguri. Acţiunea are menirea de a atrage atenţia asupra creşterii alarmante a consumului de droguri- alcool, tutun, amfetamine, ecstasy şi chiar heroină în rândul tinerilor.

Acţiunea „Fii cool, fii tu!” face parte dintr-un proiect implementat de 4 elevi ai liceului, în cadrul concursului naţional de proiecte antidrog „Împreună”. Concursul este organizat anual de Direcţia Generală Învăţământul Preuniversitar din Ministerul

Educaţiei şi Cercetării prin Palatul Naţional al Copiilor, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog şi se adresează elevilor de liceu din clasele a IX-a şi a X-a.

Potrivit unui studiu naţional ESPAD efectuat pe un eşantion de elevi în vârstă de 16 ani, prevalenţa consumului de tutun este de 64%, iar 80% dintre aceştia au consumat cel puţin o dată alcool. Studiul mai arată că şi consumul de amfetamine s-a dublat, iar cel de ecstasy s-a triplat, îngrijorător fiind şi consumul de heroină injectabilă.