Prinși la pescuit… științific, în plină prohibiție

1084

Doi pescari olteni au fost prinși la braconaj de către jandarmi, pescuind cu o setcă. Aceștia au invocat faptul că pescuiesc în scop științific.

Doi pescari din localitatea Băbiciu sunt urmăriți penal pentru braconaj, după ce au fost prinși de către jandarmi pescuind, deși a fost stabilită prohibiția la pescuit până la 30 mai inclusiv. Acțiunea pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol a fost realizată ieri, oltenii desfăşurând activităţi de pescuit cu unelte de tip setcă confecţionată din plasă trifilară, în lungime totală de 480 metri liniari, încălcând prevederile legale privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017.
Prinși de oamenii legii, pescarii au încercat să scape de pedeapsă invocând faptul că pescuiesc în scop științific. „La faţa locului a fost solicitată prezenţa unui inspector piscicol din cadrul ANPA, persoanele în cauză prezentând documente pentru practicarea pescuitului în scop ştiinţific, acesta constatând faptul că nu sunt întrunite condiţiile pentru astfel de activităţi prevăzute în ordinul de serviciu şi în autorizaţie”, declară Claudia Bucă, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt..
Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.