After school în școlile rurale cu rezultate slabe, finanțat de eMAG și Flanco

221

Sprijin pentru pregătirea lecțiilor, masă caldă și servicii de consiliere pentru elevii cu rezultate slabe la învățătură și risc de abandon școlar, toate oferite gratuit printr-un program after school susținut în cadrul programului „Nouă ne pasă”. Școlile din mediul rural din Olt se pot înscrie în program până pe 15 mai.

Programul școlar „Nouă ne pasă”, derulat de Fundația eMAG și Flanco anul trecut se extinde anul acesta și în alte județe, printre care și Oltul. Școlile din mediul rural pot aplica în cadrul apelului de finanțare a programului after school. Invitația a fost lansată chiar pe site-ul Inspectoratului școlar Județean Olt, care indică și adresele unde se pot obține mai multe informații despre program.

Scopul programului îl reprezintă menținerea în populația școlară a elevilor cu rezultate slabe la școală – reducerea ratei abandonului școlar sub 10% și susținerea lor pentru acumularea bagajului de cunoștințe necesar pentru promovarea examenului de capacitate cu medie peste 6. În cadrul programului, dincolo de sprijinul pentru pregătirea lecțiilor, școlile asigură și o gustare / masă caldă și asigură și servicii de consiliere și dezvoltare personală elevilor beneficiari.

Finanțarea se face pentru o perioadă de 10  luni  (1 septembrie 2017 – 1 iulie 2018), plafonul general de finanțare fiind de  9065 de euro / proiect.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 15 mai 2017, orele 18:00, iar propunerile de proiecte se completează într-un formular tip online.