Ședința PNL Slatina pentru alegerea noilor structuri de conducere a fost marcată de discursul fostului lider al organizației județene a PNL Olt, Gigel Sorinel Știrbu. În discursul rostit, acesta a pus eșecul lamentabil de anul trecut al organizației pe seama ziariștilor locali care au dus adevărate campanii de denigrare a candidatului partidului la Primăria Slatina, a organizației județene și a lui personal.Știrbu a susținut indirect, fără a da nume, că unul dintre ei ar f fost plătit chiar de unul dintre colegi. Fostul lider a susținu că va spune totul la conferința județeană de alegeri.

Mesaje total opuse le-au transmis liberalilor slătineni fostul și actualul lider interimar al organizației județene. În timp ce Costel Moisescu i-a îndemnat pe colegi să deschidă ,,ușile organizației,, spre noi membri și să strângă rândurile pentru a face performanță, predecesorul său s-a limitat să arunce vina eșecului pe seama oricui mai puțin a sa și a modului cum a condus PNL Olt. Potrivit celor susținute de Știrbu, rezultatul foarte slab s-a datorat în mare măsură ziariștilor care l-au atacat pe candidatul partidului la Primăria Slatina, Marius Bălașa, organizația județeană și pe el, personal. Ca să dea cât mai multă credibilitate scuzelor sale jenante, Știrbu a susținut că la conferința județeană va dezvălui numele unuia dintre ziariștii care ar fi fost plătit chiar de unul din colegii săi.

Mai mult de atât, el a le-a cerut colegilor să nu meargă pe mâna celor care își închipuie că pot cumpăra un partid.

Deși nu a dat niciun nume, atacurile lui Știrbu au fost clar la adresa colegei sale de Parlament, senatoarea Siminica Mirea.

Dând dovadă de mai multă maturitate politică, aceasta nu i-a răspuns fostului coleg din fruntea PNL Olt în cadrul întâlnirii din respect pentru colegii săi, care nu veniseră să asiste la un circ ieftin ci ca să-și aleagă noile structuri de conducere ale organizației.

Mirea a promis, la rândul său, că atacurile lui Știrbu nu vor rămâne nesancționate, lăsând să se înțeleagă că există proceduri interne ale partidului pentru situații de acest fel. ,,Din respect pentru colegii noștri prezenți la conferința de alegeri, nu am dorit să-i dau replica domnului Știrbu. Dacă făceam acest lucru iscam să transform ședința de alegeri într-un circ. Domnul Știrbu are o problemă personală cu mine de la stabilirea listelor parlamentare când nu a ieșit așa cum vroia dumnealui. La momentul oportun, după ce voi sesiza conducerea partidului, voi face declarații cu privire la acuzele nefondate ale domnului Știrbu,, a declarat senatoarea Siminica Mirea.