Elevii, învățați cum să se ferească de infractori în Săptămâna Prevenirii Criminalității

123

Începând de luni și până vineri, toate secțiile de polițe orășenești sau rurale vor desfășura în școli acțiuni de informare și prevenire pentru elevi, părinți și cadre didactice. Evenimentul Săptămâna Prevenirii Criminalității va aborda mai multe tematici.

În perioada 3- 7 aprilie, în tot județul Olt, ca de altfel în toată țara, se va desfășura Săptămâna Prevenirii Criminalității, activitate de prevenire organizată de poliție în colaborare cu școlile. Astfel, pe 3 aprilie, elevii vor afla de la polițiștii de proximitate sau cei de la polițiile rurale cum pot preveni infracțiunile contra patrimoniului: furturi, tâlhării, înșelăciuni. Tema abordată pe 4 și 5 aprilie este siguranța în mediul on-line: pornografia infantilă, cyberbuling, trafic de persoane. Pe 6 aprilie vor fi desfășurate acțiuni pentru prevenirea violenței în mediul familial, iar ultima zi a campaniei de prevenire este dedicată acțiunilor privind siguranța rutieră.

Cea de-a doua acțiune organizată în cadrul acestei campanii va fi organizată tot în acest semestru, data nefiind încă stabilită, pe temele: prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.