Protest inedit și la Slatina: Angajații DJTS, poză cu spatele pentru minister

178

Angajații Direcției Județene pentru Tineret și Sport Olt se vor alinia luni protestelor organizate în toate județele țării de către subordonații Ministerului Tineretului și Sportului.

Timp de o oră, niciun angajat de la Direcția Județeană de Tineret și Sport Olt nu va lucra luni, între orele 11.00 și 12.00, ci vor ieși cu toții în fața instituției, aliniindu-se astfel angajaţilor din toată țara din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, membri sau nu ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST). Potrivit sindicaliștilor, principalul motiv al acestui protest, organizat de către funcţionarii publici şi personalul contractual, îl reprezintă discriminările salariale la care aceştia sunt supuşi de câţiva ani. Acțiunea va fi mediatizată prin fotografii de grup din timpul protestului, într-o manieră inedită: grupul de protestatari se va aşeza cu spatele la fotograf şi cu faţa spre instituţia unde activează, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi care nu caută soluţii pentru cererile lor.

“La Olt mizăm pe prezența a 10 salariați din 12 ai instituției. Acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra salarizării din întreg sistemul teritorial MTS. După acțiunea de luni, marți vom avea o întâlnire cu ministrul.”, a declarat Gabriela Jugănaru, liderul SNST Olt.

Potrivit sindicalistului oltean, cel mai mic salariu pe care îl primește un angajat în mână este de 863 de lei pe lună, iar cel mai mare de 1820 lei.

După această grevă japoneză, membrii SNST au în vedere, în perioada următoare, declanşarea conflictului colectiv de muncă, acţiuni de pichetare a MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea cererilor.