Zeci de kilometri de drumuri județene, reabilitați cu fonduri europene

319

60 de km de drum județean de care vor beneficia locuitorii a 10 localități oltene vor fi modernizați cu fonduri europene. CJ Olt așteaptă deschiderea liniilor de finanțare pentru a depune și alte proiecte.

DJ 546 Poganu – Dăneasa – limita judeţul Teleorman (DN67B), ce însumează 60 de kilometri, va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. Consiliul Județean Olt a depus  proiectul la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, iar acesta se află în etapa de evaluare tehnică și financiară.

Valoare estimată a acestui proiect se ridică la 29 milioane euro, iar de investiție vor beneficia localitățile Dăneasa, Drăgăneşti-Olt, Mărunţei, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtişoara, Teslui, Verguleasa.

Acesta nu este singurul proiect al CJ Olt privind infrastructura, însă este singurul depus, liniile de finanțare nefiind deschise pe toate domeniile. Tot cu fonduri europene, CJ Olt așteaptă depunerea cererilor de finanțare și pentru proiectele privind reabilitarea Casei Fântâneanu, pentru eficiența energetică a mai multor clădiri din subordine (Spitalul Judeţean Olt, Consiliul Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina, ISU Olt – Detaşamentul de pompieri Caracal, Centrul Militar Judeţean Olt şi fosta vilă de protocol „Bărbulescu”), modernizarea DJ Stoenești – Giuvărăști, dar și pe SUED a tronsonului Osica de Jos- Iancu Jianu- limita județ Vâlcea.