Dumnezeu să te aibă în pază, Lili!

567

Este din nou doliu în lumea presei, dar și în cultura română! Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de radio din România, Liliana Hinoveanu, de la Radio Oltenia Craiova, a încetat din viață, în această dimineață, din cauza unei boali teribile.

Liliana Hinoveanu era recunoscută după vocea inconfundabilă, dar și pentru miile de emisiuni realizate de-a lungul timpului. Hinoveanu era și scriitoare apreciată. Din nefericire, după mai multe atacuri cerebrale și o tumoră, jurnalista Liliana Hinoveanu a plecat spre o altă lume.

 

Liliana Hinoveanu s-a născut pe 9 noiembrie 1956. Originară din comuna Vânjuleţ, judeţul Mehedinţi, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. A debutat în revista Danubius din Drobeta Turnu-Severin, în 1975, iar editorial cu volumul de versuri pentru copii „Poveste de Paşti”, editura Aius, Craiova, 1996. Au urmat alte volume de versuri: „Spre o altă pedeapsă” (1997), „Transfer de imagine” (1999), „Perfuzii cu cerneală” (2002), „Gara Noiembrie/ November Station” (2013), „Doar împrumutând zborul” (2015), „Camera Dezastru” (2015), dar și un volum de proză – „Proza9” (2016). A colaborat cu poezii, proză, cronici şi interviuri la reviste literare precum Luceafărul, Ramuri, Mozaicul, Noul Literator, Oltart şi a apărut în diverse antologii. A primit Premiul pentru poezie al revistei „Ramuri”, în 1984.

 

Ultimul său volum de versuri a fost lansat pe 7 decembrie 2016, și se numește ”Labirint indus”.

Cei care își doresc să își ia rămas bun de la colega și prietena noastră o pot face, începând din această seară, ora 20, la Biserica Sfântul Spiridon din strada Vasile Conta.

Dumnezeu să o odihnească în pace!