Știrbu cere cumpărarea Cumințeniei Pământului, deputații au spus NU

98

Cumințenia Pământului nu va fi achiziționată de către Guvern. Deși preşedintele Comisiei de cultură, deputatul de Olt Gigel Știrbu, a continuat să susțină demersul Cioloș, motivând că trebuie continuat, deputații au respins astăzi asigurarea resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil.

Camera Deputaţilor, for decizional, a respins astăzi ordonanţele de urgenţă ale Guvernului 10/2016 şi 19/2016 referitoare la achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi “Cuminţenia Pământului”. Aleșii au adoptând, însă, un amendament care permite celor care au făcut donaţii să-şi recupereze banii.

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de cultură, a menţionat că totul a plecat de la ”o intenţie lăudabilă” de a cumpăra ”Cuminţenia Pământului” şi a spus că acest demers trebuie continuat.

Guvernul Cioloş a sperat anul trecut să strângă din donaţiile publicului 6 milioane de euro, însă românii au donat 1 milion de euro pentru „Cuminţenia Pământului“.