Cu toții suntem COSMIN! Elevi din Scornicești bat din ușă în ușă pentru a-i salva viața unui coleg

2495

Disperați, elevi, cadre didactice, vecini, prieteni și autoritatea locală au demarat o campanie pentru a ajuta un elev din Scornicești internat la Spitalul de Oncologie Craiova cu cancer pulmonar. Situația familiei este cu atât mai disperată cu cât mama, unicul întreținător al familiei cu 3 copii, este și ea bolnavă de cancer la sân și a renunțat la serviciu pentru a avea grijă de fiul ei în spital.

„Sunt copii care au poftă de joacă, de a picta, de a merge la cinema, de a se plimba cu prietenii, de a râde….dar mai ales de a TRĂI!!! COSMIN BOACA are nevoie de noi… Un copil minunat de doar 14 ani din Scornicești, în ochii căruia parcă deja și-au găsit locul tristețea și teama….Este internat în Spitalul Oncologic din Craiova cu un diagnostic sumbru… care mi-aș dori pe viitor, să rămână doar un semn al zodiacului și doar atât… Cunoaștem cu toții cruzimea acestei boli devastatoare, cât de greu se suportă tratamentul chimioterapic, sistemul prost pe care îl avem și mai ales știm că NEPUTINȚA omoară. Cristi și Cristina, Violeta BOACA, toată familia îi sunt alături, dar au ajuns într-un punct când financiar nu mai pot ajunge și eu cred că putem ajunge NOI…..Singura luptă care se pierde este aceea care se abandonează. Haideți să îl ajutăm, cu toții suntem COSMIN!!! Are nevoie de medicamente și regim special. Acasă mai are doi frățiori, tatăl în șomaj, iar mama în spital cu el…Trebuie să fie greu!!! I se poate întâmpla oricui, această maladie nu te întreabă cine ești, câți ani ai, cu ce te ocupi…Suntem un orășel mic, dar avem în el oameni cu suflet mare… în care cred!! Bunul Dumnezeu să îl ajute pe acest înger…”, este mesajul de ajutor lansat de un prieten pe o rețea de solicalizare și distribuit de alți colegi sau prieteni.

Elev în clasa a VIII-a la Școala Generală Nicolae Coculescu Scornicești, Cosmin a impresionat multe persoane cunoscute sau nu. Boala a debutat prin noiembrie anul trecut cu un nodul la o mână. „A avut acel nodul la mână, i s-a umflat și înnegrit. A stat câteva zile, s-a retras și nu au fost la spital. După câteva luni a apărut iarăși. Ai fost la spital și avea cancer la mână. I-a scos o bucățică de carne de acolo și peste alte câteva luni a fost la control. Și se mutase cancerul la plămâni și era destul de avansat. Acum știu că are o cameră în el să vadă cum evoluează”, ne-a explicat unul dintre apropiați.

Campanie pe Facebook și la oamenii cu suflet

Colegii și profesorii băiatului nu au stat cu mâna în sân atunci când au aflat că acesta are nevoie de ajutor. Așa că s-au mobilizat. „Prin noiembrie a descoperit Cosmin boala. A venit o perioadă la școală, a fost ok, dar boala a evoluat rapid și a fost foarte agresivă. Este doar un copil! Familia are posibilități financiare foarte limitate, așa că orice ajutor, cât de mic, este binevenit. În decembrie școala a demarat prima campanie. S-au strâns fonduri la nivelul unității de la profesori și elevi, iar acum elevii școlii s-au mobilizat și s-au format două grupe. Copiii au mers la agenții economici din localitate, de la care au strâns o sumă de bani, iar acum vor să meargă pe la instituțiile publice și să mediatizeze cazul. O o altă campanie se derulează pe facebook. Colegii lui de clasa a VIII-a s-au întors cu ochii în lacrimi de la campania derulată în rândul agenților economici, bucuroși că pot să-l ajute. Mă bucur că oamenii din comunitate îi sunt aproape și au înțeles că este nevoie de ajutorul lor!”, ne-a declarat Cristina Ștefănescu, directorul Școlii Coculescu Scornicești.

Nici administrația orășenească nu a rămas indiferentă la drama prin care trece familia Boacă. Edilul a demarat toate procedurile pentru acordarea unui ajutor. „Bineînțeles că și primăria va ajuta această familie. S-a făcut anchetă socială deja, au fost realizate documentațiile necesare și urmează să fie acordat un ajutor de 5000 de lei. Nu este primul caz de acest gen în care se implică și primăria. Problema familiei este cu atât mai gravă cu cât și mama copilului suferă de circa un an de zile de cancer la sân, iar acasă mai are doi copii în întreținere, tatăl fiind șomer. Nu putem fi indiferenți!”, ne-a declarat Ioan Prioteasa, primarul orașului Scornicești.

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor acestui copil o pot face luând legătura cu familia, dacă sunt din localitate, sau prin donații în contul deschis pe numele mamei: Boacă Mariana Cristina, COD SWIFT RZBRROBU, RO25 RZBR0000060016754268.

Cu toții suntem Cosmin!

Haideți să-i dăm o șansă la viață, o șansă de a putea lupta cu boala!