Filtre pentru nuditate și violență pe facebook

111

Facebook pregătește filtre personalizabile pentru nuditate și violență. Fiecare utilizator va putea avea posibilitatea de a defini ce fel de conținut este în regulă și de a influența ce conținut apare pe feed-uri.

Fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat o schimbare masivă cu privire la Standardele Comunității, urmând ca utilizatorii să aibă mai multă putere asupra conținutului pe care doresc să îl vadă. ”Ideea este să oferim oricui face parte din comunitate posibilitatea de a-și seta politicile de conținut. Fiecare are limite diferite în ceea ce privește nuditatea, violența sau conținutul grafic, iar fiecare va avea posibilitatea de a-și stabili propriile setări în toate aceste privințe”, a arătat fondatorul Facebook.

Mai mult, inteligența artificială folosită de compania ar urma să identifice cazurile de bullying sau de auto-vătămare, oferind utilizatorilor și posibilitatea de a raporta ceea ce par a fi semne ale unor probleme psihice sau activități ilegale.