Florin Iordache se așteaptă să fie chemat la DNA

131
Florin Iordache nu pare deranjat de ancheta DNA privind OUG 13

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, în cadrul conferinţei de presă susținută alături de liderii PSD Olt, că nu a fost citat până în prezent la DNA în ancheta privind elaborarea OUG 13/2017. El a lăsat să se înțeleagă că se așteaptă ca acest lucru să se întâmple pe viitor.

Fostul ministru al Justiției, inițiatorul OUG 13, a făcut afirmațiile răspunzând unei întrebări puse de jurnaliști. Florin Iordache a lăsat să se înțeleagă că nu-i foarte clar ce anchetează procurorii în acest caz. El nu s-a arătat deranjat de inițiativa în premieră a procurorilor subordonați Codruței Kovesi.

“Ce să vă spun? E o anchetă în derulare, am înţeles că cineva a făcut o sesizare la DNA, anchetează. Să ancheteze!”, a spus Florin Iordache.

Dacă fostul ministru al justiției nu a făcut referire la presiunile care s-au făcut asupra membrilor Executivului Grindeanu, a făcut-o liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

” Este o presiune așa de mare să plecăm de la guvernare, încât aproape că nu vă închipuiţi. Sigur, probabil aţi văzut. În Ministerul Justiţiei, toată lumea a fost chemată la DNA. (…) Domnul ministru (fostul ministru Florin Iordache), probabil o să vă spună, se aşteaptă şi dumnealui să fie (n.r. chemat la DNA). E unicat ce se întâmplă în ţara noastră”, a susținut Stănescu.