Cei doi foști miniștri din Olt se contrazic. Iordache: ,,E vina dumnealui dacă nu a citit sau nu a fost atent,,

110
Social-democrații olteni il sprijină în continuare pe fostul ministru al Justiției

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că toți miniștri cunoșteau conținutul Ordonanței 13 care le fusese inaintat. Declarația a venit în urma afirmațiilor fostului său coleg de guvern, Florin Jianu care și-a justificat votul dat pentru OUG 13 prin faptul că nu a știut ce conține actul normativ respectiv. Afirmațiile au fost făcute la un post public de televiziune în cursul serii de ieri.

Fostul ministru al justiției, Florin Iordache, declarat că deciziile în Executiv se iau cu aprobarea tuturor miniștrilor și cu avizul celor care trebuie să se pronunțe, conform legilor în vigoare. El a demontat afirmațiile făcute cu o seară în urmă de fostul său coleg Florin Jianu, precizând că totul se poate demonstra prin lecturarea tenogramele ședinței de guvern, care sunt publice.

„În guvern a existat unanimitate. După ce eu am prezentat, n-au existat discuţii pe ordonanţă. A fost unanimitate de voturi, nimeni nu a fost împotrivă… E vina dumnealui dacă nu a citit. Stenograma e publică şi, la intervenţia premierului, eu am prezentat cu ce noutăţi vin, ce reglementează şi nimeni din membrii cabinetului nu a avut vreun comentariu. Se trezeşte acum domnul Jianu să-şi aducă aminte că n-a citit. E vina dumnealui că n-a citit sau nu a fost atent”, a declarat Florin Iodache, fostul ministru al Justiției, deputat de Olt. El a ținut să precizeze la întâlnirea cu ziariștii din media locală care au fost motivele care au stat la baza OUG 13.

,,La sosirea la minister am găsit o serie de lucruri care au fost tergiversare. trebuiau luate măsuri urgente pentru că exista riscul ca în din mai să plătim sume importante drept despăgubiri pentru deținuți din cauza condițiilor. Aceasta era una dintre  probleme. Oa lata se referea la punerea în concordanță a legislației cu hotărârile Curții Constituționale. Nimeni nu s-a uitat în expunerea de motive pentru că discutam acolo despre cinci hotărâri al CCR, de la abuz în serviciu, până la alcoolemie. La fiecare în parte spuneam de ce am ajuns la această soluţie. Nimeni din piaţă, nimeni dintre contestatari n-a citit asta”, a spus Iordache.

El a precizat și măsurile propuse în pachetul ce vizează îmbunătățirea condițiilor din penitenciar precum: lăsarea îna rest la domiciliu a persoanelor cu pedepse de până la un an cu condiția purtării unei brățări de monitorizare, acordarea unei zile la 10 executate-în compensare, dublarea normei de hrană a deținuților ( care era de doar 30 lei0 reabilitarea unor penitenciare și construirea altor două.