Gaze la Mihăești și pod peste Olteț, proiecte susținute de un senator oltean

263

Senatorul PNL de Olt Siminica Mirea a depus trei amendamente la bugetul de stat pe anul 2017, solicitând alocarea de fonduri necesare realizării a trei investiții importante pentru județul Olt. Două proiecte au primit avizul favorabil al comisiei de specialitate, pentru votul final parlamentarul făcând apel la solidaritate în susținerea proiectelor către toți colegii.

Aflată la primul mandat de parlamentar, olteanca Siminica Mirea a înregistrat primele acțiuni de ales al Oltului reprezentând interesele celor care i-au dat votul și realizând demersuri pentru finanțarea unor proiecte importante pentru județ. Printre sutele de amendamente ale liberalilor la bugetul de stat pe 2017 s-au numărat și trei ale oltencei, dintre care două au primit avizul favorabil al comisiei de specialitate, iar pentru votul final senatorul de Olt face apel către toți colegii ce reprezintă județul în Parlamentul României să-i susțină demersurile.

“În viziunea mea, a fi senator, înseamnă responsabilitatea de a contribui cu toată priceperea la îmbunătățirea legislației în general și în particular la bunăstarea locuitorilor județului Olt, județ pe care-l reprezint în Senatul României. În această săptămână, s-au sustinut amendamentele depuse în comisiile de specialitate, pentru avizare. În calitate de senator am depus trei amendamente pentru judetul Olt, două la comisia de buget – finanțe și unul la comisia de mediu . Au primit aviz favorabil cele de la buget finanțe. Sper ca la votul din plenul celor două camere să primească răspuns pozitiv. În speranța unui sens comun, acela al dezvoltării județului Olt, fac apel la colegii din județ, să mi se alăture și să susțină aceste amendamente”, declară Siminica Mirea.

Proiectele avizate favorabil sunt „ÎNFIINȚARE REȚEA DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE ÎN COMUNA MIHĂEȘTI, JUDEȚUL OLT” și „PUNTE PESTE OLTEȚ – COMUNA IANCU JIANU, JUDEȚUL OLT”, fără sorți de izbândă fiind proiectul ce vizează „DECOLMATARE BARAJ ACUMULARE CU REFACEREA DIGULUI DE PROTECȚIE ȘI A DEVERSORULUI – PÂRÂU DOROFEI ÎN ZONA COMUNEI CRÎMPOIA, JUDEȚUL OLT”.

Alimentarea cu gaze a comunei Mihăești se adresează la circa 700 de beneficiari, valoarea proiectului ridicându-se la trei milioane de lei. Puntea peste Olteț, un proiect vechi de opt ani de zile, început și blocat din lipsă de fonduri, are o valoare de 450.000 lei, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Lucrările Comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat au început sâmbătă dimineaţă. Votul final pe proiectul de buget se va da, cel mai probabil, mâine, în plenul parlamentului.