Sătenii dintr-o localitate olteană vor învăța gratuit engleza, la biblioteca comunală

582

De la copii de 7 ani și până la sextagenari și-au arătat interesul să învețe limba lui Shakespeare într-o localitate din Olt. Cursurile vor fi susținute gratuit de către o angajată a primăriei.

De la mijlocul lunii februarie, în fiecare zi de miercuri după-amiaza, toți sătenii din Crâmpoia care doresc să învețe limba engleză pot participa gratuit la cursurile organizate de către primărie la biblioteca comunală. Cursurile se adresează începătorilor și vor dura până pe 26 mai, fiind organizate în intervalul orar 16:30 – 17:30, în sala de lectură a bibliotecii. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul localității, Ionel Mirea, și postat pe pagina de socializare a administrației locale. Edilul îi îndeamnă pe localnici să se înscrie. „Metodele de predare sunt interactive şi non formale şi sunt axate pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză ale cursanţilor. Programul, orientat către un larg segment de public, face parte din strategia Bibliotecii Comunale Crîmpoia de a încuraja activităţile de voluntariat şi de a atrage noi membri ai comunităţii către carte, lectură şi serviciile de bibliotecă. Organizatorii îi invită pe crîmpoieni să participe în număr cât mai mare la acest program care vizează şi procesul de învăţare pe tot parcursul vieţii, o componentă esenţială în dezvoltarea personală”, a precizat edilul.

Cu mic, cu mare la studiu

Cu mic, cu mare, sătenii sunt așteptați pe băncile… bibliotecii. Profesor le va fi chiar o angajată a primăriei: Camelia Marcu, absolventă a unei facultăți de Litere și fost cadru didactic. “Majoritatea locuitorilor din mediul rural, nu neapărat din localitatea noastră, vor să muncească în străinătate și se lovesc de cunoașterea unei limbi străine. Mergând pe acest principiu și pentru a veni în sprijinul lor, am inițiat la nivelul primăriei și bibliotecii acest proiect. Ne dorim participarea unui număr cât mai mare de cursanți, iar dacă proiectul va avea succes ne gândim să-l permanentizăm. Cunoașterea limbii engleze presupune multe facilități, ne lovim de cunoașterea acestei limbi tot mai des, mai ales tinerii. Dacă nu cunoști engleza, în zilele noastre este ca și cum nu ai putea să-ți folosești mâinile și picioarele”, a declarat pentru Realitatea Oltului viitorul profesor.
Deja s-au înscris în vederea participării 21 de persoane, dintre care 14 copii clasele I-IV și 7 adulți. Cel mai mic cursant înscris are 7 ani, iar cel mai în vârstă a depășit vârsta de 60 de ani, fiind profesor pensionar. Potrivit trainerului, și-au anunțat participarea un număr mare de săteni, care se vor înscrie până la demararea cursurilor.