Șase tineri din județ, urmăriţi internaţional, au fost încarcerați. De unde li se trag problemele cu legea

149

Șase persoane, pe numele cărora autorităţile din Austria au emis un mandate europene de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de furt, au fost depistați de poliţiştii din Olt. Ei au ajuns în arest unde vor aștepta perfectarea actelor de extrădare.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor municipiilor Slatina și Caracal și Postului de Poliție Dobrosloveni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, au pus în executare, ieri, 6 mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Austria.

Pe numele celor 6 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 46 ani, din județul Olt, autorităţile austriece au emis mandate europene de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de furt.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi sustras unelte depozitate în containerele aflate pe șantierele unor firme de construcții, de pe teritoriul Austriei, prejudiciul fiind de 300.000 euro.

Persoanele au fost prezentate Parchetului Curții de Apel Craiova, care a dispus măsura reținerii pe 24 de ore, urmând a fi demarate procedurile de extrădare.

Tinerii suspectați de autoritățile austriece de furt au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Pentru depistarea celor în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.