Florin Iordache face față cu tact scandalului cu Ordonanțele grațierii și amnistiei

104

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a avut o primă reacţie, joi, în scandalul cu Ordonanţele graţierii şi amnistiei, care au scos în stradă zeci de mii de români. Iordache spune că avizul negativ al CSM se referă doar la caracterul de urgenţă al celor două proiecte şi că, în rest, oportunitatea şi modul în care se vor face modificările nu au fost contestate.

În plin scandal privind graţierea şi modificarea codurilor penale, ministrul Justiției amână luarea unei decizii privind ordonanţele de urgenţă pe care le-a iniţiat. Florin Iordache a declarat că aşteaptă ziua de luni când se termină perioada de consultare publică şi abia atunci va anunţa punctul de vedere al ministerului.

Întrebat dacă va ţine cont de avizul negativ dat de CSM, ministrul Florin Iordache a dat un răspuns evaziv, spunând că abia luni Ministerul Justiţiei va lua o decizie, când se va termina perioada de consultare publică.

“Se vor termina consultările luni şi, în urma acestor consultări, vă anunţăm punctul de vedere al ministerului. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, înţeleg că s-au pronuntat pe urgenţă, aici este singura discuţie. În rest oportunitatea este clară şi modul în care considerăm să modificăm cele două proiecte. Luni cand vom termina dezbaterile anunţăm un punct de vedere”, a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.