Incendiul de la Bamboo a ars la buzunar și patroni olteni

259

Amenzile curg, situația rămâne neschimbată. De fiecare dată când se întâmplă un incendiu care provoacă pagube însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești, iar controalele pompierilor se întețesc la cluburi și discoteci, se constată aceleași deficiențe. Patronii plătesc sau contestă măsurile dispuse în instanță, conștienți că evenimente precum cele de la Coletiv sau Bamboo s-au putea produce oricând și la ei. Ultimele prinse pe picior greșit în Olt sunt patru obiective din Slatina și Caracal.

Câinii latră, ursul trece, iar cei care pășesc pragul cluburilor și discotecilor ar trebui să fie conștienți că patronii acestora nu se gândesc la siguranța clienților, ci la propriul lor profit și că ar putea fi răniți sau chiar și-ar putea pierde viața într-un local care nu respectă normele de siguranță la incendiu. Dovadă stau numeroasele nereguli identificate de către pompieri la controalele efectuate.

Ultimul eveniment care a făcut ca siguranța clienților acestor localuri să fie pusă iarăși sub semnul întrebării a fost incendiul izbucnit sâmbătă dimineață la celebrul club Bamboo din Capitală. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare proporție, din fericire nefiind identificate pierderi de vieți.

La dispoziția Ministerului Afacerilor Interne, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfășurat controale la cluburi și discoteci. Iar rezultatul nu a adus nicio surpriză. “În perioada 22-23 ianuarie, au fost desfășurate patru controale în municipiile Slatina și Caracal. Principalele aspecte urmărite în teren au vizat: obținerea autorizației de securitate la incendiu, marcarea căilor de evacuare, numărul utilizatorilor, existența planurilor de evacuare în caz de incendiu, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare, instructajul angajaților. Pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2500 de lei. “, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii atenționează că asemenea controale vor continua în perioada următoare.