Revin ninsorile, gerul şi viscolul. Află ce măsuri au luat autorităţile slătinene

310
Ninsorile, viscolul şi gerul revin

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie susţin că vremea frumoasă de iarnă va fi întreruptă, de mâine, de un nou val de ninsori, ger şi viscol. Acesta va cuprinde zona de sud şi sud-est şi va dura două zile. De teamă ca municipiul Slatina să nu fie sufocat de zăpadă, autorităţile locale au lucrat de yor în acest week-end pentru a scăpa de nămeţi.

Începând de mâine, în judeţele din sudul şi sud-estul ţării, va începe să ningă, vândul se va intensifica atingând viteze de peste 40 de kilometri pe oră, iar mercurul în termometre va coborâ până chiar şi la minus -15 grade. Pe alocuri, susţin meteorologii, va fi ceaţă, vizibilitatea fiind extrem de scăzută pe anumite tronsoane de drum din zona de sud a ţării.

Luni mercurul din termometre va indica temperaturi maxime între -7 şi -3 grade şi minime între -10 şi -3 grade, iar marţi temperaturile vor scădea cu încă patru-cinci grade. De miercuri, vremea se va îmbunătăţi, aria precipitaţiilor se va restrânge, vântul se va domoli, iar mercurul va urca în termometre.

De teamă ca municipiul Slatina să nu fie sufocat de zăpadă, autorităţile slătinenen au dispus strângerea acesteia şi transportarea acesteia în afara localităţii. Întreaga acţiune desfăşurată în week-end s-a desfăşurat sub supravegherea poliţiştilor locali.