Navigație întreruptă pe Dunăre, fără trenuri între Caracal-Corabia, vânt și ceață

238

 

Meteorologii anunță că astăzi și până mâine dimineață la ora 8.00, în Olt vremea se va menține geroasă. Sudul județului se confruntă în continuare cu probleme.

Minus 4 grade a fost temperatura maximă înregistrată ieri la Slatina și Caracal, iar stratul de zăpadă a atins 32 de cm. În această dimineață la ora 5.00 00 temperatura aerului avea valori de -16 grade la Caracal şi -14 grade Slatina, potrivit informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia.

Pentru intervalul 12 ianuarie ora 08.00 – 13 ianuarie ora 08.00, prognoza meteorologică indică menținerea la nivelul județului a unei vremi rece, geroasă mai ales la începutul intervalului. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări locale din sector vestic, mai ales în cursul zilei, atingând la rafală 45-50 km/h, spulberând zăpada. Temperatura aerului va continua să crească şi va avea valori maxime cuprinse între -5 şi -2 grade şi minime între -10 şi -7 grade. La începutul şi sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţă.

La această oră în județ nu există drumuri închise/blocate sau restricționate circulației rutiere, iar circulația feroviară este, în continuare, întreruptă între Caracal și Corabia.

Circulația pe Dunăre a fost restricționată de ieri, ora 12,oo, pe perioadă nedeterminată. Navigația pe fluviul Dunărea nu este permisă între km.1075 și 175, conform Avizului către navigatori nr.7/10.01.2017 al Căpităniei Zonale Giurgiu. Fenomenele meteorologice extreme au favorizat producerea de gheață pe Dunăre, iar siguranța navigației este periclitată de deplasarea semnalelor plutitoare ca urmare a scurgerii sloiurilor.

Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului nu sunt localități nealimentate.

La nivelul municipiului Slatina, în cursul nopții de 11/12 ianuarie au fost preluate și transportate în spațiul special amenajat 12 persoane, la Urgențe prezentându-se 6 cazuri sociale, fără probleme medicale, conform ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică Olt.

Cursurile școlare au fost reluate, cu excepția a 29 de unități de învățământ, mâine rămânând închise doar 5 școli gimnaziale și Liceul Vitomirești.