Ministrul Economiei, verificări la sânge! Află ce controlează Alexandru Petrescu

150

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a trimis miercuri Corpul de control la Societatea Naţională a Apelor Minerale, la două zile după ce trei din cei cinci membri ai consiliului de administraţie au demisionat, ceea ce a blocat orice decizie, din cauza lipsei de cvorum la şedinţe, a anunţat ministerul, transmite news.ro.

Actualul consiliu de administraţie a fost numit de Ministerul Economiei în luna iulie 2016, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor, selectaţi în baza ordonanţei de urgenţă 109 a mamagementului profesionist în companiile de stat.

Cei cinci membri numiţi în luna iulie 2016 în consiliul de administraţie sunt Mircea Dragoş Dascălu, Bogdan Constantin Andronic, Carmen David, Alexandra Cristina Popa şi Cătălin Vlăduţ Popescu.

În condiţiile în catre trei din cinci membri ai consiliului de administraţie au demisionat, consiliul nu mai poate lua nicio decizie, pentru că este nevoie de cel puţin trei membri.

Controlul cerut de ministru vizează activitatea consiliului de administraţie, motivaţia oficială fiind o serie de sesizări transmise in luna decembrie 2016 la Ministerul Economiei cu privire la activitatea administratorilor.

Ministerul nu precizează nici cine a făcut sesizările, nici care ar fi problemele semnalate.

„Am considerat important să verific care este adevărul la societatea Ape Minerale, pentru că ne dorim un management profesionist şi transparent, bazat pe integritate şi performanţă, la fel ca şi la celelalte companii din portofoliu”, a  declarat Petrescu, citat în comunicatul ministerului.

Ministerul a blocat şi procedura de selecţie a directorului general, aflată în derulare, „până la clarificarea aspectelor semnalate”.

SNAM a fost înfiinţată în 1998 şi are peste 150 de angajaţi. Compania are cinci sucursale, la Miercurea Ciuc, Deva, Vatra Dornei, Siculeni şi Târgul Secuiesc.