Școala de Muzică a colindat în stil propriu

138

Amfiteatrul Colegiului Vocațional a găzduit aseară Audiația muzicală a celor mai buni 20 de elevi ai Școlii de Muzică Slatina. Colindele au răsunat nu cu voce, ci prin intermediul instrumentelor la care studiază elevii.

În apropierea Crăciunului, aproape toate unitățile de învățământ organizează spectacole sau serbări. Aseară a venit rândul Școlii de Muzică Slatina, urcând pe scenă cei mai talentați 20 de elevi, care au susținut Audiția muzicală “Am venit să colindăm”. Susținuți de către profesori, părinți și apropiați, micii muzicieni de la clase diferite au impresionat prin interpretarea unor piese celebre la pian, vioară, chitară, xilofon, clarinet sau violă.
Singura Școală de Muzică din județ funcţionează la Slatina din 1960, avându-l drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti. Unitatea funcționează în cadrul Colegiului Național Vocațional Nicolae Titulescu și beneficiază de un Amfiteatru destinat concertelor și spectacolelor, construit în 1980 și planificat atunci pentru viitorul Liceu de Muzică. Deși nici după o jumătate de secol Slatina nu are Liceu de Muzică, ci doar o structură a Colegiului Vocațional în care muzica se studiază doar la clasele primare și de gimnaziu, sub îndrumarea unor profesori de excepție precum Alexandru Stanciu, Lili Mustățea, Gheorghe Balint, Rodica Prodan, Ion Constantin, Viorel Anastasiu, Victoria Brăileanu și alții, sute de copii talentați din județ au învățat să cânte la un instrument pe note muzicale, au învățat teorie și solfegii, printre elevii străluciți ai școlii numărându-se îndrăgita soprană Felicia Filip.