Dragnea nu va fi premier. Află cine va fi şeful guvernului PSD-ALDE

465
Viitorul premier se află printre PSDiştii din imagine

Liviu Dragnea, preşedintele social-democrat care a condus partidul spre un scor istoric, a susţinut aseară o conferinţă de presă în cadrul căreia a dezvăluit, pe etape, programul de guvernare al PSD şi a dat indicii cu privire la propunerea  Alianţei PSD-ALDE pentru funcţia de premier. El a spus-o, pentru cei ce ştiu să citească ,,printre rânduri”, că nu el va fi premierul propus de Alianţa PSD-ALDE.

,,PSD va face o propunere pe care preşedintele nu va avea niciun motiv să o refuze. Este membru de partid, cu carnet în regulă”, a spus Dragnea, precizând că va face nominalizarea nu cu gândul la un avantaj pentru sine, nici măcar pentru partid, ci pentru ţară.

Întrebat dacă îşi va menţine poziţia adoptată la trimiterea în judecată pentru fraudarea referendumului, când a demisionat din Guvern, preşedintele PSD le-a cerut ziariştilor să aibă puţină răbdare şi le-a spus că nu-l cunosc foarte bine.

Liderul PSD a mai dat un indiciu din care a rezultat că nu el va fi propunerea partidului pentru funcţia de preşedinte: formarea în partid a unei comisii de monitorizare a Guvernului PSD-ALDE şi a respectării, la virgulă, a programului de guvernare. Practic, Liviu Dragnea va fi preşedintele acestei comisii, un fel de… super-premier.

Deşi liderii din teritoriu au declarat că Dragnea va fi singura variantă de premier, preşedintele PSD Olt este cel care va decide numele acestuia. Despre singurul nume luat în calcul de liderul partidului care a câştigat alegerile, el nu a dat prea multe amănunte despre persoana în cauză.

Analizându-l bine pe Liviu Dragnea şi modul în care a condus partidul, propunerea sa, care va fi îmbrăţişată de liderii din teritoriu, în semn de mulţumire că i-a dus spre o victorie  istorică la scrutinul parlamentar, va fi una care va indica persoane ce va prelua partidul de la el, după pronunţarea sentinţei.

Cu siguranţă nu va fi o femeie, PSD fiind un partid prea mare şi cu lideri puternici în teritoriu ca să poată fi ţinut în frâu de o doamnă. Membrul PSD care va fi nominalizat vine din eşalonul doi, din Oltenia, şi deţine în acest moment o funcţie care i-ar oferi o destul de mare vizibilitate, chiar dacă n-a profitat de ea şi se numără printre vectorii de imagine ai partidului.

Deocamdată, vă spunem că este senator şi a mai deţinut o funcţie guvernamentală în cadrul MAI. La intrarea liderului PSD la consultări, Realitatea Oltului vă va spune numele lui. Până atunci, pe baza indiciilor oferite, aţi putea să-l aflaţi. El se numără printre cei din imaginea care însoţeşte articolul.