Ştirbu s-a răzgândit: nu a mai demisionat

337
Gigel ştirbu s-a răzgândit: nu mai demisionează

Gigel Ştirbu, liderul PNL Olt, a renunţat la demisia anunţată luni. El nu-şi asumă eşecul de la scrutinul parlamentar înregistrat de organizaţia pe care o conduce, aşa cum au făcut ceilalţi colegi ai săi care au obţinut un scor sub cel al partidului.

Demisia Alinei Gorghiu din fruntea PNL trebuia urmată de depunerea mandatelor liderilor de filiale care au înregistrat, duminică, un rezultat mai mic decât media pe ţară. Cei mai mulţi au făcut-o, nu şi preşedintele Filialei Olt, Gigel Sorinel Ştirbu, chiar dacă declarase Agerpres că îşi va depune mandatu.

Potrivit unei surse, Ştirbu a pus rezultatul slab obţinut pe seama scorului prost înregistrat de organizaţia slătineană. În atare condţii, prin demisia anunţată de preşedintele acestei structuri locale, problema asumării răspunderii a fost rezolvată.

Poziţia adoptată de Ştirbu vine să crească starea de nemulţumire din sânul organizaţiei judeţene. Ei spun că Ştirbu ar trebui să-şi asume răspunderea pentru că el este cel care a stabilit strategia, a coordonat (mai bine spus nu a coordonat) campania electorală şi a impus poziţia pe care trebuie să o adopte în campanie candidaţii dar şi membri de partid.

,,Despre ce PNL mai vorbim acum? Practic, PNL Olt nu a mai fost de mult timp o organizaţie în adevăratul sens al cuvântului, de mult timp. O organizaţie înseamnă altceva decât o gaşcă de amici care au cu totul şi cu totul alt scop decât obţinerea unui rezultat electoral bun. La locale am fost pe cont propriu, acum, la parlamentare, a fost şi mai rău. Atunci ne-am făcut noi ce am putut, acum ne-au adus nişte hârtii şi atât. Nu ne-a spus nimeni ce vom face noi dacă rămânem la guvernare, ci doar că vom rămâne la putere pentru că ne susţine Iohannis”, ne-a declarat un primar liberal care a trecut ,,cu sufletul” în barca celor care au câştigat detaşat alegerile. Şi, din păcate pentru Gigel ştirbu, nu este singurul care gândeşte şi acţionează astfel.