Buletine, eliberate și în ziua alegerilor

96

Deși alegerile parlamentare sunt în zi de duminică, birourile de evidență a persoanelor vor lucra pe tot parcursul zilei, dând astfel posibilitatea tuturor oltenilor care doresc să voteze să poată face acest lucru, schimbându-și buletinele în regim de urgență.

Ghișeele birourilor de evidență a populației din județ au avut program prelungit în această a doua parte a săptămânii, înainte de alegerile parlamentare, pentru ca cei cu actele de identitate expirate sau pierdute să aibă timpul necesar să și le preschimbe.
Joi, programul ghișeelor birourilor de evidență a populației a fost prelungit până la ora 18.30, iar ieri s-a lucrat între orele 8.00- 16.00. Astăzi, se va lucra după programul de ieri, iar mâine va fi zi plină pentru funcționarii direcțiilor publice de evidență a persoanelor din județ. Aceștia vor fi la ghișee între orele 7.00 – 21.00.
Oltenii care își preschimbă cartea de identitate trebuie să achite o taxă de 7 lei, pentru cartea de identitate provizorie se plătește 1 leu, iar cei care își stabilesc reședința, își schimbă domiciliul sau buletinul vechi cu file trebuie să plătească o taxă extrajudiciară de 5 lei.
În acest weekend, pentru a da tuturor oltenilor posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot, buletinele noi vor fi eliberate în aceeași zi, în maximum 2-3 ore, în funcție de cât de solicitat este biroul respectiv.
În medie, în mod normal se prezintă pentru schimbarea buletinelor circa 10 olteni la un birou orășenesc, în ziua alegerilor nepreconizându-se aglomerație.