De la juriști la vânzători, se vor parlamentari de Olt

138

Oltul își va alege duminică reprezentanții pentru următorii 4 ani în Parlamentul României. Iar oltenii se pot plânge de ofertă: peste 140 de candidați se bat pe 6 locuri de deputați și 3 de senatori, din județ sau nu, cunoscuți sau anonimi, printre care și actuali parlamentari, oameni cu ocupații diverse.

Juriști, medici, economiști sau ingineri, dar și vânzători sau pensionari se vor parlamentari de Olt. Duminică, oltenii sunt aștepătați la urne să pună ștampila pe candidații PRU, UDMR, PSD, PNL, PMP, ALDE, PSR, PRM, USR, ANR, Alianța Alternativa Națională 2016 și PER.
Maghiari, ecologiști, naționaliști, socialiști, democrați, liberali sau de altă factură, cu nume sonore sau anonimi, și-au depus candidatura visând să fie parlamentari de Olt. Șanse au doar 9: trei pentru Senat și șase pentru Camera Deputaților, cu un deputat mai puțin decât în actuala legislatură. Printre ei și una dintre cele 33 de reprezentante ale sexului frumos.
Majoritatea candidaților la parlamentare au absolvit studii superioare, paleta meseriilor fiind una diversă. Râvnesc la statutul de ales: avocați/juriști, actuali parlamentari, medici, profesori, ingineri, însă pe liste și-au făcut loc și 11 pensionari, o casnică, un șomer, un fotograf, un șofer, un teolog și chiar un antrenor de fotbal, un primar și un geofizician. Cu toții s-au considerat demni să figureze pe lista partidului lor, chiar dacă știu că șanse au doar cei care deschid listele partidelor mari. Mulți trag tare nu ca să-i reprezinte pe olteni în Parlament, precum UDMR-istul Ioan Szucs din Șimleul Silvaniei, ci pentru ca partidul pe care-l reprezintă să reușească să treacă pragul electoral.
Circa 377.000 de olteni ar trebui să decidă prin vot cine sunt cei care merită să-i trimită în Parlament.

VEZI LISTA AICI!

https://realitateaoltului.ro/2016/11/09/33-de-femei-se-vor-parlamentari-de-olt-iata-cine-sunt/