Adrian Severin s-a predat. El îşi va ispăşi pedeapsa la Rahova

109
Adrian Severin, condamnat la patru ani de inchisoare. Sentinţa este definitivă

Up-date: Fostul europarlamentar şi ministru de Externe Adrian Severin s-a predat la scurt timp de la anunţarea sentinţei. El îşi va ispăşi pedeapsa de 4 ani de închisoare la penitenciarul Rahova.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Sentinţa este definitivă. În primă instanţă, fostul demnitar fusese condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Procurorul de şedinţă a solicitat judecătorilor condamnarea lui Adrian Severin la 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită şi 5 ani pentru trafic de influenţă, la care să se adauge un spor de pedeapsă. Avocaţii lui Adrian Severin au cerut achitarea fostului europarlamentar sau condamnarea la închisoare cu suspendare, având în vedere că suferă de o boală incurabilă.

Cercetările în cazul lui Severin au fost demarate după ce el a făcut obiectul unei investigaaţii jurnalistice care a scos la iveală că era dispus, contra unei sume, să susţină amendamente benefice unui agent economic. În centrul investigaţie s-au aflat şi doi colegi europarlamentari.