Grei ai fotbalului românesc, condamnați la închisoare, în Belgia

125

Un tribunal din Liege i-a condamnat astăzi pe fostul impresar Ioan Becali, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea şi fostul fotbalist Liviu Ciobotariu la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, în dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, între 1999 şi 2004.

Cei trei grei ai fotbalului românesc au primit de la magistrații belgieni, pe lângă pedepse cu închisoarea, și amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscate sume de câte 24.000 de euro. În acest dosar, acuzaţi de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale şi fraudă fiscală, într-un dosar care se referă la transferurile efecutate de clubul Standard Liege în perioada 1999-2004, sunt și persoane importante din fotbalul belgian, printre care Luciano D’Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud’homme, au fost trimişi în judecată, în 2014.

Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri în cazul mai multor fotbalişti, prin vărsarea unor importante sume de bani, care reprezentatau idemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.