Liberalii au fost „părăsiți” de Iohannis

39

Președintele Klaus Iohannis are o schimbare bruscă de discurs, tocmai în momentul în care toată lumea se aștepta ca el să intre de partea liberalilor și a Guvernului în războiul cu PSD pe măririle de salarii, Iohannis a schimbat macazul. Într-o ieșire publică așteptată de toți oamenii politici, Klaus Iohannis a transmis că este ”pozitiv” față de această lege, iar în ceea ce privește scandalul PSD vs PNL, acesta trebuie rezolvat în Parlament, acolo unde a și izbucnit.

„Aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să lămurească această chestiune, bănuiesc în Parlament. În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv. Aştept legea la promulgare”, a declarat Klaus Iohannis.

Schimbarea de poziție a președintelui vine într-un moment în care liberalii așteptau de la acesta să intre în joc și să exprime o poziție publică în consonanță cu cele exprimate public de PNL și Guvern.

Cel mai probabil că întreg jocul se va muta la Curtea Constituțională, pentru că cei de la PNL au declarat că vor ataca OUG 20. În aceste condiții, președintele va mai avea ceva de așteptat până când legea îi va veni la promulgare.